Avrupa’nın önde gelen takım tezgahları ve imalat teknolojileri fuarlarından olan AMB, 10-14 Eylül 2024 tarihlerinde Stuttgart Messe Fuar Merkezi’nde dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlayacak.
Türkiye takım tezgahları ve tamamlayıcı ekipmanları sektörünü temsilen TİAD, fuarın özel alanlarından biri olan “International Gallery”de yer alacak. Bu alanda fuarın ikinci günü olan 11 Eylül Çarşamba 11:00 – 12:00 saatleri arasında Messe Stuttgart’ın da desteği ile “Türkiye Happy Hour” etkinliği düzenlenecek. Tüm fuar katılımcı ve ziyaretçilerini etkinliğe bekliyoruz.
Fuar’da 27 Türk firması yer alacak ve ürünlerini sergileyecek. Fuar’ın katılımcı listesine https://www.messe-stuttgart.de/amb/en/exhibition/exhibitors-products/exhibitor-index#/exhibitor bağlantısından ulaşılabiliyor.
Fuarı ziyaret etmek için giriş biletleri https://www.messe-stuttgart.de/amb/en/tickets-opening-times bağlantısından temin edilebiliyor. Giriş biletini ücretsiz olarak temin edebilmek için “24AMBTIAD100” promosyon kodunu kullanabilirsiniz.
Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Uluslararası Proje Direktörü Çağdaş KILIÇ’tan Mesaj
Alman makine mühendisliğinin kalbinde 1982 yılından bu yana Messe Stuttgart organizatörlüğünde, Alman Takım Tezgahları Üreticileri Birliği – VDW, Alman Mühendisler Derneği – VDMA, İsviçre Mekanik Metal İşleme Teknolojileri Birliği – SWISSMEM, İmalat Mühendisliği ve Otomasyon Enstitüsü – FRAUNHOFER desteğinde, talaşlı imalat, takım tezgahları ve otomasyon sistemler, hassas takımlar ve ekipmanlarına odaklanan, Dünya’nın en iyi beş etkinliği arasında yer alan Avrupa’nın öncü uluslararası metal işleme fuarı AMB için artık geri sayıma geçtiklerini ifade eden Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Uluslararası Proje Direktörü Çağdaş KILIÇ, iki yılda bir düzenlenen etkinlikte imalat dünyasının ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürünlerin potansiyel alıcıların huzuruna çıkacağı, Türk üretici-ihracatçı firmalarımızın çok büyük ihracat ve işbirliği fırsatları yakalayacağı AMB’nin gelişmelerini aktardı.
2022 Eylül’ünde 71 ülkeden 65.000 profesyonel ziyaretçiye, 30 ülkeden 1.200’ün üzerinde katılımcı firmaya ev sahipliği yapan AMB’nin, küresel ve bölgesel anlamda birçok geçici zorluğu barındırdığı bir döneme gelmiş olması, Rusya-Ukrayna krizi ve bu bağlamda enerji krizi ve ayrıca küresel ticari daralmanın yaşandığı dönemi kapsamış olması bile fuara ulusal ve uluslararası katılımcı-ziyaretçi kanadından ilginin çok yoğun seviyede olmasına engel olamadı.
Bu da fuarın ülkede ve sektörde ne kadar yerini sağlamlaştırdığı, fuar idaresinin profesyonel fuar hazırlıkları için gerekenlere nasıl özen gösterdiği, know-how’ını, ulusal ve uluslararası data ve network gücünü ne kadar profesyonel kullandığı, diğer ülkelerdeki iştirakleri, temsilci acenteleri, işbirliği yaptığı ilgili ülkelerdeki AHK Alman Ticaret ve Sanayi odaları, sektör dernekleri ve yayıncıları ile ne kadar etkili bir çalışma uyumu içinde olduğu, özet olarak işini her zamanki gibi şansa bırakmaması olarak okundu.
Global çerçevede ve tek çatı altında yine bir bütün ekip olarak aynı çalışma prensibi ve heyecanla alım gücü yüksek ziyaretçilerin katılımcılarımızın yüzlerini yüksek siparişleriyle güldüreceği bir ortamı hazırlama sürecindeyiz ve çalışmalar bu B2B amaca yönelik tam gaz devam etmektedir.
Ve tabi beklentiler ve rakamlar haliyle 2024’ten çok daha yüksek olacaktır.
Öncelikle Türkiye tarafını konuşacak olursak, Türkiye’nin AMB Stuttgart fuarına katılımı sadece son 3 fuar edisyonunu incelediğimizde metrekare bazında 2018’den 2022’ye %140, 2022’den 2024’e %66 olarak artarak devam etmiş ve toplam 1.300 m2’ye ulaşmış olup, Türk katılımcı firma sayısı olarak ise 3 kat artış göstermiştir.
126.000 m2 brüt alanda düzenlenecek AMB 2024’te Türkiye katılımı için fuar idaremizle yaptığımız yoğun görüşmeler ve kendilerinin Türkiye’ye açtıkları alan ve yardımları sayesinde bu yıl Türkiye’den 27 firma ve 1 dernek ile fuarda yer alabileceğiz.
Özellikle fuarı daha önce ziyaret etme fırsatı bulmuş ve yerinde gözlemlemiş firma temsilcilerimizin bir sonraki edisyon için bizlere mutlaka katılım talebi ilettiği AMB’de fuarın genel memnuniyete dayalı yeniden katılım oranının yüksek olması ve bu sebeple ilk kez katılmayı düşünen firmalar için yer bulma zorluğu bilinen bir gerçek olsa da 2026-2028 ve 2030 edisyonuna kadar Türkiye olarak fuardan Türk firmalarımızın çok daha fazla pay almaları için Messe Stuttgart Türkiye ofisi tarafından gereken çalışmalar yapılmaya devam edecek ve Türkiye katılım talebini karşılamak için gereken tüm adımlar atılacaktır.
Bu çalışmalar neticesinde de Türkiye’nin fuardaki katılım payı her bir edisyonda çok daha fazla artış göstereceği umudu içindeyiz.
Biraz da Stuttgart ve çevresinin sektöre olan katkısı üzerine konuşacak olursak; Stuttgart’ın bağlı olduğu Baden-Württemberg eyaleti Avrupa’nın 1 numaralı yüksek teknoloji bölgesidir. Stuttgart, 200 km‘lik bir çap içinde Almanya‘nın ve Avrupa‘nın en yoğun endüstriyel çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır ve bu 200 km’lik çevresinde Avrupa’nın metal işleme ve imalat sanayinin %40’dan fazlası burada üretilir. Alman takım tezgahı üreticilerinin %45’i bu bölgededir ve bu 200 km’lik çemberde yer alan şirketlerin Alman üretimine katkısı %52’dir.
TRUMPF, DMG MORI, YAMAZAKI MAZAK, MITSUBISHI ELECTRIC, MITUTOYO, FANUC, OERLIKON, OKUMA, SANDVIK, CERATIZIT, KENNAMETAL, SIEMENS, ISCAR, KUKA, CITIZEN MACHINERY, PAUL HORN, EMAG, SCHAEFFLER, YASKAWA, HEXAGON, HANWHA, GUHRING, HOFFMANN, SCHUNK, REISHAUER, HAIMER, BOEHLERIT, KNOLL, MAPAL, EMUGE FRANKEN, FUJITSU, KYOCERA UNIMERCO gibi ve daha bir çok, sektöründe bilinen ciddi firmaların yer alacağı, yine tüm salonları tam kapasite kullanacağımız bu yılki AMB Stuttgart Uluslararası Metal İşleme fuarında 10-14 Eylül 2024 tarihleri arasında Messe Stuttgart fuar alanında 100 ülkeden 80.000 üzerinde profesyonel ziyaretçi beklentisiyle sektör paydaşlarını fuarda görmekten mutluluk duyacağız. Özellikle son dönemdeki fuar yatırımlarını bölgesinin güçlü olduğu sektör ve konular üzerine arttıran ve güçlendiren Messe Stuttgart’ın fuar portföyünden Türk firmalarımızın azami istifadesi bizi en mutlu edecek olaylardandır.